فهرست مطالب
- کلاهبرداری استارتاپ کانادا
- روش و ترفند های کلاهبرداری ویزای استارت آپ کانادا
- راه های جلوگیری از کلاهبرداری ویزای استارتاپ کانادا
- برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا به چه شرکتی اعتماد کنیم؟
- شرایط و هزینه های دریافت ویزای استارت آپ
- شرایط و هزینه های اقامت و مهاجرت به کانادا
- سوالات متداول کلاهبرداری استارتاپ کانادا
در گذشته، میل به مهاجرت، در قشر ثروتمند ایران بسیار دیده میشد. امروزه با توجه به افزایش مشکلات اقتصادی و اجتماعی، شاهد روی آوردن قشر متوسط و حتی قشر کارگر به مهاجرت به مننظور ارتقای سطح رفاه و زندگی، هستیم.
به همین دلیل تعداد موسسات و شرکتهای مهاجرتی نیز افزایش پیدا کرده است. با افزایش عرضه و تقاضا در زمینهی مهاجرت، سودجویان بسیاری با توجه به انواع روشهای مهاجرتی، دست به کلاهبرداری زدهاند.
شما با یک سرچ ساده در گوگل میتوانید تعداد بسیار بالایی وکیل مهاجرت به کانادا را بیابید. گرچه وکلای معتبر و کاربلد زیادی در این زمینه وجود دارند؛ اما باید مراقب بود تا در دام کلاهبرداران نیفتید.
یکی از بهترین روشهای مهاجرت و اخذ اقامت کانادا، دریافت ویزای استارت آپ کانادا است. ماهیت این روش، به گونهای است که زمینهی سو استفاده و کلاهبرداری، در آن وجود دارد.
در این مقاله نمیخواهیم تا دربارهی مبحث شرایط دریافت ویزای استارتاپ کانادا صحبت کنیم، بلکه تنها به بحث اینکه چگونه از کلاهبرداری در دریافت ویزای استارت آپ جلوگیری کنیم؟ میپردازیم.
کلاهبرداری استارتاپ کانادا
تنها روش مهاجرتی، دریافت ویزای استارت آپ کانادا نیست که امکان کلاهبرداری در آن وجود دارد؛ بلکه در همهی روشهای مهاجرت ممکن است کلاهبرداران در کمین باشند. اما روش برنامه ویزای استارت آپ یک برنامهی جدید است که نیاز به نمرهی آیلتس بالا و سرمایه گذاری شخصی ندارد.
به همین دلیل تبلیغات و استقبال از این روش افزایش چشمگیری داشته است. به همین دلیل مناسب دانستیم تا در این فرصت، به انواع روشهای کلاهبرداری استارتاپ کانادا و راههای مقابله با آن بپردازیم.
به طور مختصر میگوییم که برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا، فرد متقاضی باید ایدهی خود را به سازمانهای تایید شده مانند انکوباتورها بفرستند و پس از بررسی توسط این سازمانها، در صورت تایید برای متقاضی، لتر اف ساپورت یا همان نامهی حمایت ارسال میشود.
در مرحلهی بعد فردی که این نامهی ساپورت را دریافت کرده است، میتواند برای دریافت PR یا همان اقامت دائم کانادا اقدام نماید.
به نظر پروسهی بسیار سادهای میرسد. همین امر موجب شده تا کلاهبرداران از افراد سو استفاده کنند.

روش و ترفند های کلاهبرداری ویزای استارت آپ کانادا
در این بخش به راههایی که ممکن است از آنها، کلاهبرداری در ویزای استارت آپ کانادا اتفاق بیفتد میپردازیم.
کلاهبرداری با عدم اتمام پروسهی استارت آپ ویزا
دریافت ویزای استارت آپ کانادا، شامل دو مرحلهی اصلی است. ابتدا باید نامهی حمایتی از سازمان حامی دریافت گردد و سپس برای دریافت اقامت دائم کانادا اقدام نمود. صرف دریافت ساپورت لتر، تضمینی برای دریافت ویزا نیست.
فرد متقاضی پس از دریافت نامهی حمایتی، باید بتواند با ارائهی طرح استارت آپ و دفاع از آن، افسر ویزا را قانع کند. بنابراین اگر شرکت یا فردی که امور پروسهی اخذ ویزای استارتاپ کانادا را برایتان انجام میدهد، به ارائهی ساپورت لتر بسنده کند، این کار کلاهبرداری است.
در نظر داشته باشید که برخی از موسسات قبل از ساخت و تولید محصول به سراغ دریافت لتر اف ساپورت میروند. مراقب باشید که در قراردادتان چه موردی ثبت میشود زیرا تا زمانی که روند کامل و صحیح پیش نرود، دریافت اقامت دائم کانادا امکان پذیر نیست.
زمانی که متقاضی ویزای استارت اپ درکی از تفاوت ویزا و لتر اف ساپورت ندارد، این نوع کلاهبرداری بیشتر اتفاق میافتد.
کلاهبرداری با فروش ایده
گفتیم که اخذ استارت آپ ویزا، بر اساس ایده و طرح جدید و نو است. برخی موسسات با تبلیغ و فروش ایده، اقدام به فروش یک ایده به چندین نفر کرده و کلاهبرداری میکنند.
ایدهای که ارائه میدهید باید در تخصص خودتان بوده و روی آن کار و بازاریابی شده باشد. در کنار این موضوع، سرقت ایده در کانادا جرم محسوب میشود. بنابراین در صورتی که ایدهی خریداری شده سرقتی باشد، تبعات کیفری و جبران اپذیری برایتان به همراه خوهد داشت.
برخی موسسات با دریافت مبالغ گزاف ادعای فروش ایده میکنند که ممکن است حتی آن ایده یک ایدهی استارت آپی هم نباشد.
کلاهبرداری با ادعای عدم نیاز به مدرک آیلتس
در اکثر روشهای مهاجرت به کانادا، ارائهی مدرک زبان الزامی است و بدون داشتن مدرک زبان انگلیسی دریافت ویزا امکان پذیر نیست.
در برنامهی ویزای استارت آپ کانادا، ارائهی مدرک زبان الزامی است، اما نیازی به نمرهی بالا ندارد و داشتن دانش زبان در حد نمرهی آیتلس 5 کفایت میکند. این مسئله که دریافت ویزای استارت آپ کانادا بدون ارائهی مدرک زبان آیلتس امکان پذیر است؛ یکی از روشهای کلاهبرداری میباشد.
کلاهبرداری با تضمین نتیجه
در انواع روشهای مهاجرت به کانادا، مانند تحصیل در کانادا، اخذ ویزای توریستی کانادا و … امکان ریجکتی وجود دارد و هیچ راه صد درصدی برای اخذ ویزا وجود ندارد. روش استارتاپ ویزا نیز از این قاعده مستثنی نیست و پیچیدگیهای خاص خود را دارد.
بنابراین با علم به این موضوع، اگر موسسهای ادعای خدمات تضمینی داشت، ترجیحا اعتماد نکنید!
کلاهبرداری با حق الوکالهی پایین
حقیقت این است که گرفتن ویزای استارت آپ کانادا کار ساده ای نیست و هر کسی نمیتواند متخصص در این زمینه باشد. به خاطر حق الوکالهی کمتر، خودتان را به دردسر نیندازید!
اخذ ویزای استارتاپ، سرمایهی زیادی نمیخواهد و افراد با داشتن متوسط دارایی نیز میتوانند برای این برنامه اقدام نمایند. در عین حال، طی کردن این پروسه، ریزه کاری و روند خاصی دارد که حتما باید از متخصصین در این زمینه کمک بگیرید.
اگر فرد یا موسسهای با درخواست هزینهی کم، قصد قانع کردن شما را داشت و همچنین در گالری ویزای خود، ویزای استارت آپ موفق نداشت، بسیار مراقب باشید که در دام کلاهبرداری ایشان نیفتید.
کلاهبرداری با ادعای داشتن رابطه با سازمانها و گروههای سرمایه گذار
برخی موسسات و یا وکلا با پیشنهاد پرداخت چند ده هزار دلار اضافی، ادعا میکنند که با سرمایه گذاران در ارتباط هستند و امکان تبانی وجود دارد.
این در حالی است که، موسسات سرمایه گذاری تایید شده، بر روی ایدههای زیادی، مبالغ چند صد هزار دلاری سرمایه گذاری میکنند و هرگز برای چند ده هزار دلار، اعتبارشان را خدشه دار نمیکنند.
برخی موسسات با ادعای داشتن ارتباط خاص با موسسات سرمایه گذار و حامی، تضمین دریافت نامه حمایت، ساپورت لتر و یا دریافت استارت آپ ویزا را به شما میدهند. تایید نهایی ویزا را ادارهی مهاجرت کانادا و با دقت و بررسی همهی جوانب انجام میدهد. چنانچه کوتاهی و کم کاری بین سرمایه گذار و کارآفرین مشاهده شود، روند دریافت استارتاپ ویزا با مشکل مواجه میشود.
شما میتوانید به راحتی با موسسات سرمایه گذار که بیزینس پلنهای استارت آپی را بررسی میکنند در تماس باشید. کافیست به سایت ادارهی مهاجرت کانادا مراجعه کرده و لیست سازمانهای حامی تایید شده را در آنجا ببینید.

راه های جلوگیری از کلاهبرداری ویزای استارتاپ کانادا
اکنون که با انواع روشهای کلاهبرداری در برنامهی استارت آپ ویزای کانادا آشنا شدیم، بهتر است بدانیم که از چه راههایی میتوانید کلاهبرداری را تشخیص داده و از آن جلوگیری نمایید.
در ادامه به بررسی راههای تشخیص و جلوگیری از کلاهبرداری در ویزای استارت آپ کانادا میپردازیم:
- یکی از اولین و مهمترین موارد برای جلوگیری از کلاهبرداری در برنامه استارت آپ ویزا، این است که خودتان اقدامات و پروسهی این برنامه را کامل و جامع بدانید. در این صورت، اگر فرد یا موسسه در طی روند دریافت ویزا، خطایی کند، متوجه سوء استفاده و یا کلاهبرداری خواهید شد.
- دقت کنید که ایدهی شما استارت آپی باشد.بیزینسهای غیر استارت آپی حقیقتا ارزشی ندارند و شما را به مقصودتان نمیرساند. بنابراین تا مطمئن نشدید به هیچ عنوان قرارداد نبندید!
- در زمان عقد قرارداد مطمئن شوید که حوزهی تخصصی موسسه، ویزای استارتاپ کانادا باشد.
- قبل از عقد قرارداد و امضای قرارداد با موسسات، تمام بندهای داخل قرارداد را به طور کامل مطالعه و سوالاتتان در مورد هر بند را حتما قبل از امضاء آن بپرسید.
- قبل از اینکه پروندهی خود را به موسسه و یا وکیل بسپارید، دربارهی تجربهی کاری، تخصص و پروندههای موفق اخذ ویزای آن موسسه و یا شخص، تحقیق کرده و اطمینان حاصل کنید.
- خودتان ایده و طرحی که قرار است ارائه دهید را به طور کامل و از همهی جوانب مورد بررسی قرار دهید و حتما قبل از ارائه، نواقص آن را برطرف کنید. در برخی موارد، وکلا و یا موسسات به دلیل سهل انگاری در بررسی طرح، باعث عدم جلب حمایت سرمایه گذار میشوند.
در این صورت باعث از بین رفتن تلاشها و زمان شما میشوند و در روند اخذ ویزای استارتاپ، مشکل ایجاد میشود.
- محصول استارت آپ شما باید Develop شده باشد. یعنی روی آن کار شده باشد و بتوانید افسر ویزا را قانع کنید.
- ترجیحا به وکلا و موسسههایی که خدماتشان را تضمین 100 درصد میکنند، اعتماد نکنید.
- توصیه میکنیم که اطلاعات تماس، مشخصات و راههای ارتباط با سرمایه گذاران را در طی پروسهی اخذ ویزای استارت آپ و برای بررسی درستیِ روند اجرایی، داشته باشید.
- شما نباید ایدهی خود را به موسسه بدید و رها کنید. پیگیری مداوم شخص شما برای پیشرفت پروسه الزامی است.

برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا به چه شرکتی اعتماد کنیم؟
داشتن سوابق و پروندههای موفق ویزای استارتاپ کانادا و همچنین این موضوع که در قرارداد ما بین شرکت و متقاضی، ارائهی خدمات صرفا تا زمان دریافت نامهی حمایتی نباشد و تا زمان دریافت ویزا همراه با متقاضی پیش بروند. موارد ذکر شده از مهمترین نکتهها برای اعتماد به شرکت است.
از جمله سایر موارد میتوان به این نکات اشاره کرد که متقاضی قبل از مراجعه به شرکت، بهتر است تحقیق کرده و از مراحل و نحوهی انجام کار اطلاع داشته باشد. پس از مراجعه به شرکت و قبل از عقد قرارداد، توضیح کاملی دربارهی مراحل و روند انجام کار از وکلا و مشاوران شرکت، بخواهند.
داشتن بخش تخصصی، سابقه و پروندههای موفق در زمینهی استارت آپ بسیار با اهمیت است.
شرایط و هزینه های دریافت ویزای استارت آپ
برای اینکه بتوان واجد شرایط ویزای استارت آپ کانادا شد، هم باید فرد متقاضی یک سری المانها را داشته و رعایت کند و هم باید مطابق شرایطی که سازمانهای حامی اعلام کردهاند موارد را رعایت کند. بررسی شرایط و هزینه های دریافت ویزای استارت آپ کانادا، بسیار مهم است.
در ادامه به طور مختصر به برخی هزینههای دریافت استارت آپ کانادا، میپردازیم:
هزینههای دولتی برای اقامت دائم | |
متقاضی اصلی پرونده | 2،140 دلار |
همسر | 1،365 دلار |
هر کدام از فرزندان | 230 دلار |
شرایط و هزینه های اقامت و مهاجرت به کانادا
شرایط دریافت اقامت کانادا، بستگی به بسیاری از موارد مانند شرایط سنی، مدرک زبان، مدرک دانشگاهی، وضعیت تاهل، وضعیت سربازی و … دارد که باید به طور مفصل مورد بررسی قرار گیرد.
همچنین هزینههای مهاجرت به کانادا، شامل هزینههای زندگی، هزینههای مهاجرتی و …. است که با توجه به نوع مهاجرت، استان و شهر سکونت، نیازها و توقعات زندگی فردی برای هر مهاجر، متغیر است.
سوالات متداول کلاهبرداری استارتاپ کانادا
خیر. باید بدانید که طی روند پروسهی استارتاپ ویزا، دریافت نامه حمایت، نمیتواند به معنی اخذ اقامت دائم کشور کانادا باشد و باید تا انتهای پروسه، موسسهی مهاجرتی و یا وکیل شما را همراهی کند.
داشتن کد Iccrc نشانهی عضویت وکیل مهاجرت در شورای قانون گذاری مهاجرت کانادا است. داشتن این کد برای وکلای معتبر، الزامی است. در صورت نداشتن این کد، به هیچ عنوان نه تنها قرارداد استارت آپی نبندید، بلکه هیچگونه پرداختی به وکیل نداشته باشید.
ارائهی پروندههای ویزای استارت آپ موفق از دیگر موارد مهم برای شناخت وکلای مهاجرت معتبر است.
همچنین از وی بخواهید تمام مراحل پروسه را به شما کامل توضیح دهد.
خیر. با توجه به سخت گیریهای افسر و ادارهی مهاجرت کانادا که تمام روند را به طور دقیق بررسی میکنند تا تبانی بین سرمایه گذار و کارآفرین صورت نگرفته باشد، این امر غیر ممکن است.
مهمترین مورد تحقیق خودتان است. به خوبی تحقیق کنید هم دربارهی مراحل دریافت ویزای استارتاپ کانادا و هم دربارهی ایدهی استارت آپی.
شرکت مهاجرتی معتبر، باید کارمندان متخصص داشته باشد، که در حوزههای مختلف مهاجرت مشغول به کار باشند. داشتن دفتر فعال در داخل ایران، تجربهی کاری طولانی و نمونه پروژههای موفق در هم بسیار مهم است.
بله. از ابتدای کار ارائهی مدرک زبان آیلتس با حداقل نمرهی 5 و یا معادل آن الزامی است.
بله. اما به دلیل وجود احتمال کلاهبرداری و تبعات غیر قابل جبران آن برای متقاضی، این روش توصیه نمیشود.
دیدگاه