ویزای استارت آپ کانادا

سرمایه گذاری در کانادا

کانادا، به علت سیاست‌هایی که برای جذب ایده، سرمایه و نیروی کار دارد، به مهاجرپذیرترین کشور جهان شناخته شده است. از طرفی با مزایای خوبی که در اختیار مهاجران قانونی خود قرار می‌دهد، از سر تا سر جهان همه ساله هزاران نفر برای مهاجرت به این کشور اقدام می‌کنند. یکی از روش‌های مطمئن برای اخذ اقامت دائم، دریافت ویزای استارتاپ کانادا است.
اگر ایده‌ی نوآورانه‌ای برای ارائه دارید، و یا سرمایه‌ی لازم برای خرید کپی رایت ایده و اختراع شخصی دیگری را دارید، دریافت ویزای استارتاپ کانادا، دور از دسترس نیست و با پیگیری‌های کافی و پیشبرد مراحل به کمک یک مشاور خبره، به آن برسید.

 

ویزای استارت‌ آپ چیست؟

ویزای استارتاپ، نوعی ویزاست که به افرادی تعلق می‌گیرد که صاحب ایده‌ای نوآورانه، سودآور و با امکان اشتغال‌زایی باشند، برنامه استارتاپ کانادا، یکی از روش‌های مهاجرت و اخذ اقامت است که می‌توانید برای آن اقدام کنید.

هدف برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ کانادا، کارآفرینانی است که قصد مهاجرت به کانادا را دارند و دارای مهارت‌ها و پتانسیل ایجاد کسب‌وکار می‌باشند. کسب‌وکارهایی که توسط این کارآفرینان معرفی می‌شود باید ویژگی‌های زیر را داشته باشند:

  • نوآور باشند.
  • برای کانادایی‌ها شغل ایجاد کنند.
  • پتانسیل رشد و رقابت در مقیاس جهانی را داشته باشند.

تفاوت عمده‌ی ویزای استارتاپ کانادا و ویزای کارآفرینی، این است که با دریافت ویزای استارتاپ می‌توانید از روز اول برای اخذ اقامت دائم به همراه خانواده، اقدام کنید.

آیا ایده‌ی کسب‌وکار نوآورانه‌ای دارید؟ اگر بتوانید برای ایده‌ی خود از یکی از سازمان‌های تعیین شده توسط اداره‌ی مهاجرت کانادا نامه‌ی پشتیبانی دریافت کنید، قسمت مهمی از مسیر مهاجرت را طی کرده‌اید. قدم بعدی تهیه‌ی مدارک لازم و گزارش‌های پیشرفت کسب‌وکارتان می‌باشد که باید برای اداره‌ی مهاجرت ارسال کرده و آنها را متقاعد کنید تا با درخواست اقامت دائم شما موافقت کنند.

 

بهترین کشورها برای ویزای استارت اپ

از آنجایی که برنامه‌ ویزای استارتاپ، سودآوری و اشتغال زایی برای کشور مقصد به دنبال دارد، برخی از کشورهای مطرح دنیا به‌جهت جذب کارآفرینان و نخبه‌های اقتصادی، به‌ویژه از کشورهای کمتر توسعه‌یافته، برنامه‌های جذابی ارائه کرده‌اند. یکی از این برنامه‌ها که در اولویت برنامه‌های کشورها قرار دارد، برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ می‌باشد.

تعداد زیادی از کشورهای دنیا مانند هلند، شیلی، انگلستان، فرانسه، آمریکا، پرتغال، ایتالیا، آلمان، استرالیا، مالزی و … برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ را برای جذب کارآفرینان ارائه می‌کنند.

لیکن با توجه به جذابیت کشورها از نظر محیط اقتصادی و حمایتی و نیز با در نظر گرفتن شرایط برنامه‌های مهاجرتی در حوزه‌ی استارت‌آپ، کشورهای انگلستان، پرتغال، فرانسه و استرالیا به‌عنوان بهترین نمونه‌ها انتخاب شده‌اند. در این قسمت قصد داریم جهت مقایسه و اثبات بهتر بودن شرایط برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ کانادا با این کشورها مطالبی را ارائه نماییم:

 

انگلستان

ویزای استارت‌آپ در انگلستان برای کارآفرینان فرصتی مناسب فراهم می‌کند که با ارائه یک ایده‌ی تجاری در انگلستان کسب‌وکاری را شروع کنند که برای اقتصاد این کشور منفعت زیادی داشته باشد.

در واقع، ویزای استارت‌آپ انگلیس برای کارآفرینان جوان و با پتانسیل بسیار بالا طراحی شده تا بتوانند ایده‌های کاری و تجاری خود را در انگلستان پیاده کنند. یکی از ضعف‌های بزرگ این طرح، عدم دریافت اقامت دائم به‌صورت مستقیم می‌باشد. داشتن ویزای استارت‌آپ منجر به دریافت مستقیم شهروندی انگلستان نمی‌شود.

ویزای استارتاپ انگلستان

حداکثر مدت اعتبار این ویزا دو سال است و بعد از آن کارآفرین باید ویزای خود را به ویزای دیگری مانند ویزای نوآوری انگلستان تغییر دهد تا بتواند همچنان در انگلستان، به‌صورت قانونی حضور داشته و بیزنس خود را ادامه دهد. بعد از تغییر ویزا و سه سال دیگر اقامت در انگلستان، کارآفرین می‌تواند برای دریافت اقامت دائم این کشور درخواست دهد. این ویزا فقط برای کارآفرینانی مناسب است که ایده‌ی آنها در ابتدا مورد تایید قرار گیرد. به موجب قوانین جدید، ایده‌ی کسب‌وکار و بیزنس پلن تهیه شده، باید به تایید نهادهای مجاز در انگلستان برسد. به‌همین خاطر ممکن است ورود به این نوع برنامه در حال حاضر کمی مشکل باشد. متقاضی دریافت ویزای استارت‌آپ انگلستان می‌تواند همسر و تمام فرزندان زیر ۱۸ سال خود را هم به انگلستان ببرد.

پرتغال

دولت پرتغال با هدف جذب سرمایه و افراد با استعداد، برنامه‌ی استارت‌آپ را اجرا می‌کند. این برنامه، توسط مؤسسه‌ی حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط پرتغال اجرا و پشتیبانی می‌شود. تأکید این برنامه، جذب کارآفرینان خارج از منطقه‌ی شینگن می‌باشد. برای گرفتن ویزای استارت‌آپ پرتغال، متقاضی باید بر اساس ایده‌ی نوآورانه‌ای که دارد اقدام به تهیه‌ی بیزنس پلن بر اساس شرایط بازار پرتغال کند.

تهیه‌ی بیزنس پلن، اولین و اصلی‌ترین مرحله برای اخذ ویزای استارت‌آپ پرتغال می‌باشد. در مرحله‌ی بعدی، متقاضی باید بیزنس پلن خود را برای یکی از انکوباتورها در پرتغال ارسال کرده و موافقت آن را جلب کند. پتانسیل ایجاد شغل، مطالعات دقیق بازار، قدرت رقابت محصولات و میزان مهارت تیم مدیریتی از جمله نکات کلیدی در بررسی و تایید طرح‌های ارسال شده می‌باشند.

در این برنامه، دولت پرتغال ابتدا به شما یک اجازه‌ی موقت به‌مدت چهار ماه خواهد داد تا برای انجام امور قانونی وارد پرتغال شوید. البته این مدت در صورت نیاز، نود روز کاری تمدید خواهد شد. در صورت جلب حمایت و بستن قرارداد رسمی با یک انکوباتور، ویزای استارت‌آپ پرتغال با اعتبار دو ساله برای شما صادر می‌شود.

در این مدت فرصت خواهید داشت با حمایت‌ها و کمک‌هایی که دریافت می‌کنید، بیزنس خود را اجرا کنید. در پایان این مدت، شما می‌توانید برای سه سال دیگر ویزای استارت‌آپ خود را تمدید کنید.

ویزای استارتاپ پرتغال

پس از گذشت پنج سال، با درنظر گرفتن شرایطی خاص، شما قادر خواهید بود که برای دریافت اقامت و پاسپورت پرتغال اقدام نمایید. در این شرایط، پاسپورت پرتغال به شما و همه‌ی اعضای خانواده تعلق خواهد گرفت. برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ پرتغال دارای شرایط و محدودیت‌هایی است که از جذابیت‌های آن کاسته است.

یکی از این موارد عدم امکان همراهی خانواده در بازه‌ی اولیه (4 الی 7 ماه) می‌باشد. البته در موارد خاصی به شما این اجازه داده خواهد شد. نکته‌ی دیگر، محدود بودن فعالیت‌های اقتصادی مورد پذیرش دولت پرتغال است. در واقع طرح شما باید بر اساس تکنولوژی‌های روز دنیا باشد و در یکی از زمینه‌های فناوری اطلاعات، الکترونیک، بیوتکنولوژی، انرژی، محصولات پزشکی و زمینه‌هایی باشد که در اولویت برنامه‌های توسعه‌ای دولت پرتغال قرار داشته باشند.

بدین معنا که هر طرحی که صرفا نوآورانه باشد مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت. و نکته‌ی منفی آخر در این برنامه، شرط درآمد 325 هزار یورویی از بیزنس اعلام شده در طول مدت 5 سال می‌باشد که در صورت عدم تحقق، شما قادر به دریافت اقامت دائم و شهروندی پرتغال نخواهید شد.

فرانسه

با توجه به اهمیت حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در ایجاد اشتغال و ثروت در کشورهای توسعه یافته‌ی دنیا، شاهد اجرای برنامه‌های متعددی توسط این کشورها برای جذب کارآفرینان و صاحبان ایده‌های نوین کسب‌وکار هستیم. کشور فرانسه یکی از این کشورها می‌باشد که برنامه‌ی استارت‌آپ را در سال‌های اخیر در دستور کار خود قرار داده است.

دولت فرانسه برای جذب استعدادهای خارجی، ابتکارات زیادی در این برنامه انجام داده که آخرین آنها ویزای استارت‌آپ فرانسه یا ویزای تلنت فرانسه است. در این برنامه، شما باید یک ایده‌ی تجاری نوآورانه داشته و جهت تهیه بیزنس پلن خود اقدام نمایید. سپس باید بتوانید برای بیزنس پلن خود از یک انکوباتور یا سازمان معتبر در فرانسه، نامه‌ی تایید و پشتیبانی دریافت کنید.

سازمان صادر کننده‌ی نامه‌ی حمایتی باید حتما عضو اکوسیستم استارت‌آپی فرانسه باشد. مرحله‌ی چالشی و دشوار این برنامه، گرفتن گواهی نوآورانه بودن طرح، به‌طور مستقیم از دولت فرانسه می‌باشد. بعد از دریافت نامه‌ی حمایتی، باید از دولت فرانسه یک گواهی دریافت کنید مبنی بر اینکه ماهیت بیزینس شما نوآورانه است.

برای اخذ این گواهی، باید اطلاعات لازم را برای دولت فرانسه ارسال و فرم‌های آنلاین را تکمیل نمایید. سپس، نوآورانه بودن بیزنس شما بر اساس معیارهای مختلف توسط وزارت اقتصاد فرانسه بررسی و در صورت تایید، برای شما گواهی صادر خواهد شد. این گواهی را زمانی که برای دریافت ویزا اقدام می‌کنید باید در پرونده‌ی خود قرار دهید.

ویزای استارتاپ فرانسه

 بعد از دریافت نامه‌ی حمایتی و گواهی نوآوری، می‌توانید برای دریافت ویزای استارت‌آپ فرانسه اقدام کنید. بدین منظور، باید به سفارت فرانسه مراجعه کرده و درخواست کامل خود را همراه با کلیه‌ی مدارک لازم ارائه دهید. در صورت پذیرش، ویزا برای شما صادر شده و می‌توانید وارد فرانسه شوید.

پس از ورود به فرانسه باید به یک دفتر اداری دولتی مراجعه کرده و ویزای خود را ارائه دهید تا اجازه‌ی اقامت موقت چهار ساله برای شما صادر شود. اقامت موقت شما می‌تواند به‌مدت 4 ساله دیگر، در صورت فعال بودن شرکت ثبت شده، تمدید گردد.

ضمنا داشتن تمکن مالی به میزان 19747 یورو جهت حمایت مالی از خود و خانواده در ابتدای ورود به فرانسه، از جمله شرایط این برنامه می‌باشد. در این برنامه، برای اخذ اقامت دائم فرانسه باید حداقل به‌مدت 5 سال به‌صورت پیوسته در فرانسه زندگی کرده و بیزنس استارت‌آپی خود را طبق برنامه‌ی ارائه شده اجرا کرده باشید. در این شرایط و پس از شرکت در آزمون حقوق شهروندی فرانسه و زبان فرانسوی و موفقیت در آن‌ها، می‌توانید برای خود و اعضای خانواده‌تان درخواست اقامت دائم داده و پاسپورت فرانسه را دریافت کنید.

استرالیا

ویزای استارت‌آپ استرالیا که به ویزای e188 معروف است، یک روش اقامت موقت در این کشور به‌حساب می‌آید. این برنامه، ویژه‌ی کارآفرینان خلاق و نوآور طراحی شده است.

در این روش مهاجرتی، شما باید ایده‌ی خلاقانه و جدیدی برای محیط اقتصادی استرالیا داشته و بیزنس پلن مربوط به آن را آماده نمایید. شما باید اثبات کنید که این طرح، دارای توجیه اقتصادی و بازدهی مطلوبی است. پس از تهیه‌ی بیزنس پلن، باید نسبت به دریافت تاییدیه‌های مرتبط از نهادهای مورد تایید ایالتی یا منطقه‌ای دولت استرالیا اقدام نمایید. در این صورت و پس از تکمیل و ارسال سایر مدارک مورد نیاز مانند مدرک زبان، نداشتن سوءسابقه و … اقامت موقت 5 ساله به شما و تمام افراد خانواده داده خواهد شد.

در این شرایط، تمام افراد خانواده اجازه‌ی کار و تحصیل خواهند داشت. پس از اتمام 5 سال، شما می‌توانید ویزای خود را به انواع ویزاهای دیگر تغییر دهید تا در نهایت بتوانید به اقامت دائم و شهروندی استرالیا برسید. یکی از محدودیت‌های این روش، محدودیت سن متقاضی اصلی می‌باشد. سن شما در هنگام ثبت درخواست نباید 55 سال یا بیشتر باشد.

تسلط کافی به زبان انگلیسی و داشتن نمره‌ی 6 در تمام مهارت‌های آن، از دیگر شرایط لازم در این برنامه می‌باشد. ایده‌ی تجاری شما نباید در حوزه‌های املاک و ساخت‌وساز، کارگزاری، خرید بیزنس فعال در استرالیا و اخذ نمایندگی و فرنچایزی باشد.

دولت استرالیا برای صدور اقامت دائم در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ، بسیار سخت‌گیر است. شما در طول 5 سال اقامت موقت، باید نسبت به انجام فعالیت‌های ایده‌ی تجاری خود که قبلا تاییدیه‌ها را دریافت کرده‌اید، اقدام جدی نمایید.

شما بعد از 3 سال از زمان صدور اقامت موقت، اجازه خواهید داشت درخواست اقامت دائم بدهید، به‌شرطی که حداقل 2 سال از اجرای کامل ایده‌ی شما گذشته باشد و کسب‌وکار شما موفق به دریافت 2 مورد از شاخصه‌های موفقیت مدنظر دولت استرالیا شده باشد. این شاخصه‌ها عبارتند از:

  • استخدام حداقل 2 نفر شهروند استرالیایی
  • بدست آوردن درآمد ۳۰۰ هزار دلاری در یک سال از استارت‌آپ ثبت شده
  • ثبت اختراع یا اخذ امتیاز اختراع استاندارد یا نوآوری در مورد ایده‌ی استارت‌آپی
  • جذب سرمایه و منابع مالی به‌صورت مداوم در استارت‌آپ شما
  • داشتن پروژه‌ها و فعالیت‌های مشترک با دانشگاه‌های استرالیا
  • فروش شرکت ثبت شده به ارزش حداقل 2 میلیون دلار استرالیا
ویزای استارتاپ استرالیا

البته دولت استرالیا به‌منظور تنوع در این زمینه، یک‌سری شاخصه‌های پشتیبان موفقیت را هم ذکر کرده که می‌تواند جایگزین شاخصه‌های موفقیت گردند. بدین صورت که شما می‌توانید به‌صورت جایگزین، برای اخذ اقامت دائم، از یک شاخص موفقیت و 3 شاخص پشتیبان موفقیت استفاده نمایید. این شاخصه‌های پشتیبان موفقیت عبارتند از:

  • تطبیق فعالیت‌های استارت‌آپ با سایر حوزه‌های تجاری فعال در استرالیا
  • اخذ تأییدیه‌ی موفقیت از دولت ایالتی یا مناطق استرالیا
  • پشتیبانی و حمایت از طرف بخش‌های خصوصی در استرالیا
  • راه‌اندازی حداقل 1 کسب‌وکار دیگر یا شراکت در حداقل 2 کسب‌وکار مجزا
  • دریافت جوایز یا تقدیرنامه‌های رسمی مرتبط با استارت‌آپ
  • افزایش یا کمک به بهبود سرمایه‌های اجتماعی در استرالیا

کانادا

این کشور در این حوزه هم مانند سایر برنامه‌های مهاجرتی پیشگام است و با شرایط ویژه‌ای که اعلام کرده، نظر بسیاری از سرمایه گذاران و صاحبان ایده‌ها و اختراع‌ها را به خود جلب کرده است. در ادامه در رابطه با ویزای استارتاپ کانادا، اطلاعات دقیقتری ارائه خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: شرایط تحصیل در کانادا

شرایط لازم برای دریافت ویزای استارت‌آپ

ویزای استارتاپ کانادا، با همه‌ی مزایایی که دارد، شرایط و محدودیت‌هایی نیز دارد که باعث می‌شود افراد مستعد و توانمند غربال شوند. چنانچه قصد دارید از طریق برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ برای مهاجرت به کانادا اقدام نمایید، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • تاسیس شرکت و راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا
  • دریافت نامه‌ی حمایت از یک سازمان تعیین شده
  • داشتن مدرک زبان معتبر
  • داشتن نامه‌ی تمکن بانکی

داشتن مدرک زبان معتبر

توانایی برقراری ارتباط و کار به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی یا هر دو زبان به موفقیت کسب‌وکار شما در کانادا کمک می‌کند. داشتن مدرک زبان برای برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ لازم می‌باشد. این مدرک باید همراه با دیگر مدارک به اداره‌ی مهاجرت ارسال شود. ضمنا، بعضی از سازمان‌های منتخب نیز درخواست ارسال مدرک زبان را از شما خواهند داشت. بنابراین در اولین فرصت نسبت به شرکت در آزمون زبان انگلیسی و یا فرانسوی اقدام نمایید.

شما باید حداقل نمره‌ی 5 را در معیار زبان کانادایی(CLB 5)، در هر چهار مهارت اصلی به زبان انگلیسی یا فرانسوی داشته باشید.

  • speaking
  • reading
  • listening
  • writing

اگر حداقل مهارت‌های زبانی را نداشته باشید، درخواست شما رد خواهد شد.

 

داشتن نامه‌ی تمکن بانکی

هنگام درخواست در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ، باید نامه‌ی تمکن مالی خود را ارائه دهید. این موضوع نشان می‌دهد پس از ورود به کانادا، پول لازم برای حمایت از خود و افراد تحت تکفل خود را دارید. شما نمی‌توانید این پول را از شخص دیگری قرض کنید.

مبلغ مورد نیاز شما، بستگی به تعداد افراد خانواده دارد. هر ساله این مبالغ به‌روز می‌شوند.

 
تعداد اعضای خانواده مبلغ مورد نیاز بر حسب دلار کانادا
1 13،213
2 16،449
3 20،222
4 24،553
5 27،847
6 31،407
7 34،967
برای هر فرد اضافی 3،560

تاسیس شرکت و راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا

در این برنامه باید نسبت به تاسیس شرکت و راه‌اندازی آن اقدام نمایید. این موضوع می‌تواند قبل از درخواست نامه‌ی حمایتی (LOS) صورت گیرد و یا هم‌زمان با ارسال درخواست و مدارک جهت دریافت نامه‌ی حمایتی از سازمان‌های منتخب. این موضوع با توجه به شرایط داخلی هر کدام از این سازمان‌ها متفاوت است. بسیاری از این سازمان‌ها قبل از پذیرش و تایید بیزنس پلن شما، نام و مشخصات شرکت را می‌خواهند. در هر صورت، کسب‌وکاری که ایجاد می‌کنید باید شرایط زیر را داشته باشد:

-در زمان ارائه‌ی درخواست برای دریافت تعهد از سازمان تعیین شده

  • هر متقاضی باید حداقل 10% از سهام شرکت موجود را در اختیار داشته باشد و حداکثر 5 نفر می‌توانند در یک طرح استارت‌آپی به‌عنوان مالک حضور داشته باشند.
  • متقاضیان و سازمان تعیین شده باید به‌طور مشترک بیش از 50% از کل سهام موجود را در اختیار داشته باشند.

-در زمان دریافت اقامت دائم

  • کسب وکار باید در کانادا فعال و گزارش مستمر پیشرفت کار داشته باشد.
  • باید بخش اساسی از عملیات کسب‌وکار در کانادا در حال اجرا باشد.
  • ثبت رسمی این تجارت باید در کانادا صورت گرفته باشد.

 

دریافت نامه‌ی حمایت از یک سازمان تعیین شده

شما باید نامه‌ی حمایتی (Letter of Support) را از یک سازمان تعیین شده (سازمانی تجاری که برای سرمایه‌گذاری یا حمایت از استارت‌آپ‌های احتمالی مورد تایید دولت کانادا می‌باشد) دریافت کنید.

مراحلی که باید طی نمایید عبارتند از:

  • انتخاب یکی از سازمان‌های تعیین شده با توجه به نیاز طرح و نوع حمایتی که لازم دارید.
  • ارتباط با سازمان تعیین شده برای اطلاع از شرایط و نحوه‌ی دریافت پشتیبانی.
  • ارسال مدارک و بیزنس پلن برای متقاعد کردن آن سازمان نسبت به اینکه ایده‌ی تجاری شما ارزش حمایت را دارد.
  • دریافت نامه‌ی حمایت از سازمان تعیین شده.

فرآیند ارائه و بررسی ایده‌ی تجاری برای هر سازمان متفاوت است. هر سازمانی الزامات خاص خود را دارد. به‌عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود که مفهوم کسب‌وکار خود را شخصاً ارائه دهید یا یک طرح تجاری دقیق ارائه دهید.

اگر با یک سازمان تعیین شده به توافق برسید، آن سازمان برای شما نامه‌ی حمایتی (LOS) ارسال می‌کند. این سازمان ممکن است جزء گروه‌های صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر (Venture Capital Funds)، گروه سرمایه‌گذار انجل (Angel Investor Groups) یا انکوباتورهای کسب‌وکار (Business Incubators) باشد، که در ادامه مطالب در مورد آنها توضیح خواهیم داد.

این سازمان همچنین در طول دوره‌ی حمایت، برای شما گواهی تعهد صادر می‌کند. داشتن نامه‌ی حمایت و گواهی تعهد سازمان برای ارسال به اداره‌ی مهاجرت جهت ارزیابی درخواست شما برای اقامت دائم کانادا لازم و ضروری است. لطفاً توجه داشته باشید، ممکن است در هر مرحله‌ای، برای تصمیم‌گیری نهایی در مورد درخواست شما، اطلاعات تجاری بیشتری از شما درخواست شود.

آیا می‌دانستید؟ درحالی‌که درخواست شما برای اقامت دائم در حال بررسی است، می‌توانید جهت دریافت اجازه‌ی کار موقت برای رفتن به کانادا و شروع کسب‌وکار خود درخواست دهید. در ادامه‌ی مطالب به این موضوع و شرایط دریافت مجوز کار اشاره خواهد شد.

نحوه‌ی اخذ نامه حمایت از سرمایه‌گذاران کانادا

برای جلب نظر هر یک از سرمایه‌گذاران نام برده لازم است، ایده‌ی استارتاپی خام خود ره به یک بیزینس پلن (طرح تجاری) تبدیل کنید که قابل دفاع باشد. این نامه به همراه با سایر مدارک شما می‌تواند سرمایه‌گذاری که مناسب کسب و کار شماست را جذب کند.

معرفی سرمایه گذاران مورد تایید برای صدور نامه‌ی حمایتی

همان‌طورکه گفته شد، جهت ثبت درخواست در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ، ایده‌ی کسب‌وکار شما باید از حمایت یک یا چند سازمان تعیین‌شده برخوردار باشد. این سازمان‌ها با توجه به نوع حمایت و نیز ماموریتی که دارند به سه دسته تقسیم شده‌اند:

  • صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (Venture capital funds)
  • گروه‌های سرمایه‌گذاری انجل (Angel investor groups)
  • انکوباتورهای کسب‌وکار (Business incubators)
ویزای استارتاپ کانادا

سازمان‌های تعیین شده، گروه‌های تجاری هستند که برای سرمایه‌گذاری یا حمایت از استارت‌آپ‌های احتمالی از طریق برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ، مورد تایید دولت کانادا قرار گرفته‌اند.

هر کدام از این سازمان‌ها، با توجه به رسالت خود، نوع فعالیت و نیز محدودیت‌های اجرایی و سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند که کدام یک از پیشنهادات تجاری را بررسی کنند. هر سازمانی فرآیند پذیرش مخصوص خود را دارد و برای ارزیابی و تایید طرح‌های تجاری از معیارهای تدوین شده‌ی خود استفاده می‌کند.

به‌عنوان مثال، ممکن است از شما خواسته شود که مفهوم کسب‌وکار خود را شخصاً ارائه دهید یا باید یک طرح تجاری دقیق داشته باشید تا درخواست شما بررسی شود. این سازمان‌ها جهت تایید ایده‌ی کسب‌وکار شما، پتانسیل آن و احتمال موفقیت یا عدم موفقیت آن را ارزیابی می‌کنند.

اگر سازمانی تصمیم بگیرد که از ایده‌ی کسب‌وکار شما حمایت کند، یک نامه‌ی پشتیبانی برای شما صادر خواهد کرد. در ادامه به معرفی اجمالی و لیستی از معتبرترین سرمایه گذاران هر گروه ارائه میکنیم.

 

صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (Venture capital funds)

این گروه که به ونچرها معروفند روی استارتاپ‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که به نظر سودآور و در حال رشد هستند ولی ریسک‌هایی هم آن‌ها را تهدید می‌کند. ۲۵ سرمایه‌گذار ونچر مورد تایید کانادا وجود دارد که ۴۳ درصد استارتاپ‌هایی که از آن‌ها نامه‌ی حمایتی دریافت می‌کنند، تایید خواهند شد.

این گروه از سازمان‌ها، در صورت تایید طرح کسب‌وکار شما ملزم به سرمایه‌گذاری به‌میزان حداقل 200 هزار دلار می‌باشند. به‌همین جهت، معمولا طرح‌هایی رو پذیرش می‌کنند که از مرحله‌ی ایده گذشته و دارای مستندات فروش باشند. این سازمان‌ها عبارتند از:

گروه‌های سرمایه‌گذاری انجل (Angel investor groups)

در این گروه، سازمان‌ها باید پس از پذیرش متقاضی، حداقل به‌میزان 75 هزار دلار در آن طرح سرمایه‌گذاری کنند. در واقع انجل‌ها با گروه‌ها و افراد سرمایه‌گذار در ارتباط هستند و پس از دریافت ایده‌ی استارت‌آپی و بیزنس پلن، نسبت به معرفی طرح و جذب سرمایه‌گذار اقدام می‌نمایند. تایید طرح توسط انجل‌ها، پس از قطعی شدن تمایل یک سرمایه‌گذار اتفاق خواهد افتاد. فهرست انجل‌های مورد تایید اداره‌ی مهاجرت، عبارتند از:

انکوباتورهای کسب‌وکار (Business incubators)

انکوباتورها، در واقع مراکز رشد ایده‌های استارت‌آپی هستند. این سازمان‌ها، در صورت تایید ایده‌ی کسب وکار شما با توجه به مختصات اعلام شده توسط اداره‌ی مهاجرت کانادا، خدمات متعددی را به‌جهت پشتیبانی ارائه می‌کنند. مانند مشاوره‌های تخصصی، معرفی مربی حرفه‌ای برای رشد کسب‌وکار، دادن فضای اداری مورد نیاز، ارائه‌ی دوره‌های آموزشی، کمک به جذب سرمایه‌ی مورد نیاز و غیره. در قبال این خدمات، انکوباتورها با شما قرارداد بسته و هزینه‌های مربوطه را دریافت می‌کنند.

این سازمان‌ها، نامه‌ی حمایت را پس از تایید طرح و بستن قرارداد جهت پرداخت هزینه‌ها، برای شما صادر خواهند کرد. فهرست انکوباتورهای مورد تایید دولت کانادا عبارتند از:

مدارک مورد نیاز جهت ویزای استارتاپ

دانستن مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای استارتاپی باعث می‌شود تا با آمادگی بیشتری در همه مراحل حضور داشته باشید؛ عمده مدارک مورد نیاز عبارتند از:

  • رزومه شغلی
  • سوابق تحصیلی (الزامی نیست)
  • نامه اثبات تمکن مالی
  • فرم اطلاعات شخصی
  • بیزینس پلن
  • نامه اثبات تمکن مالی

مراحل انجام کار در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ کانادا

ویزای استارت‌آپ کانادا مخصوص کارآفرینانی طراحی شده که قصد دارند ایده‌های نوآورانه‌ی خود را در کشور کانادا پیاده‌سازی نمایند. این کارآفرینان می‌توانند پس از دریافت نامه‌ی حمایتی از سازمان‌های مجاز، برای خود و همه‌ی اعضای خانواده‌شان درخواست مهاجرت به کانادا را داشته باشند. برای این شرکت‌های نوپا، این پتانسیل در کانادا وجود دارد که از حمایت‌های مالی و تخصصی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بانک‌ها بهره گرفته و یا با شرکت‌های خصوصی کانادا ترکیب شده و کسب‌وکارهایی در مقیاس جهانی را شکل دهند.

برای اقدام در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ، مراحل انجام کار به ترتیب زیر می‌باشد:

  • بررسی ایده‌ی تجاری مورد نظرتان در خصوص نوآورانه بودن در کانادا و گرفتن مشاوره‌ی حرفه‌ای در خصوص اینکه آیا طرح تجاری شما پتانسیل اقدام در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ را دارد یا خیر.
  • تهیه بیزنس پلن به‌صورت حرفه‌ای و با در نظر گرفتن محیط اقتصادی و بازار کانادا.
  • انتخاب یکی از سازمان‌های تعیین شده توسط اداره‌ی مهاجرت و ارسال درخواست، بیزنس پلن و مدارک لازم برای اخذ نامه‌ی حمایتی از آن سازمان.

نکته: هر کدام از سازمان‌های تعیین شده روال خاص خود را بابت پذیرش درخواست و نحوه‌ی ارائه طرح دارند. بنابراین ممکن است نیاز باشد تا قبل از تایید طرح، آن را به زبان انگلیسی برای کارشناسان آن سازمان پرزنت کرده و به سوالات آنها پاسخ دهید. متقاعد کردن سازمان تعیین شده برای تایید طرح و دادن نامه‌ی حمایتی نقطه‌ی کلیدی شما برای موفقیت در برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ می‌باشد.

 

  • ارسال مدارک شخصی و مستندات لازم برای اداره‌ی مهاجرت، پس از دریافت نامه‌ی حمایتی.

نکته: سازمان حامی شما قبلا رونوشتی از نامه‌ی حمایتی صادر شده را به اداره‌ی مهاجرت ارسال کرده است. بنابراین شما نیازی به ارسال مدارک مربوط به بیزنس خود به اداره‌ی مهاجرت ندارید. در این مرحله، درخواست رسمی شما برای اقامت دائم کانادا و در صورت نیاز برای مجوز کار (برای اعضای ضروری طرح)‌ ثبت خواهد شد. اگر نقص مدرک نداشته باشید، معمولا مجوز کار شما بین سه تا شش ماه صادر خواهد شد. البته، به‌صورت هم‌زمان پرونده‌ی اقامت دائم شما در جریان است.

 

  • اجرای طرح ارائه شده و پیگیری فعالیت‌های کسب‌وکار در طول مدت حمایت که از طرف سازمان حامی اعلام می‌شود.

نکته: گزارش پیشبرد فعالیت‌های شما برای رشد ایده‌ی استارت‌آپی، در مقاطع خاصی توسط سازمان حامی به اداره‌ی مهاجرت ارسال خواهد شد. بنابراین عدم فعالیت و عدم پیشرفت کار، پروسه‌ی اقامت دائم شما را به خطر خواهد انداخت. این مدت، بین 12 تا 16 ماه توسط اداره‌ی مهاجرت پیش‌بینی شده است که البته در مقاطعی، با توجه به انباشته شدن پرونده‌ها، تا 32 ماه نیز طول کشیده است.

 

  • ورود احتمالی سازمان سوم جهت بازرسی و صحت اقدامات و گزارشات.

نکته: هنگام بررسی پرونده‌ی شما توسط اداره‌ی مهاجرت کانادا، ممکن است از سازمان‌های دیگری برای بررسی و تحقیق بیشتر روی طرح کسب‌وکار شما و نیز تایید اقدامات و فعالیت‌های سازمان حامی شما درخواست همکاری شود. در این مرحله (Peer Review)، یکی از این سازمان‌های طرف سوم، شروع به جمع‌آوری اطلاعات می‌کند. اطلاعات اولیه از سازمان حامی و اداره‌ی مهاجرت گرفته شده و پس از بررسی و راستایی‌آزمایی، نتایج به اداره‌ی مهاجرت ارسال خواهد شد.

 

  • دریافت اقامت دائم کانادا، درصورتی‌که همه چیز درست و طبق برنامه پیش رفته باشد.

نکته: پس از دریافت اقامت دائم، شما می‌توانید هر حرفه‌ی دیگری غیر از طرح استارت‌آپی خود را دنبال کنید و دیگر تعهدی در قبال پیگیری فعالیت‌های آن نخواهید داشت. البته امیدواریم در این مقطع، بیزنس شما به‌حدی سودآور باشد که نیازی به کار دیگر نداشته باشید.

خبر خوب: مجموعه‌ی مهاجرتی گلچین، با داشتن تیم حرفه‌ای و متخصص در زمینه‌ی کارآفرینی و استارت‌آپ، می‌تواند در تمام مراحل بالا به شما مشاوره داده و بهترین راه را به شما پیشنهاد دهد. مجموعه‌ی ما، با داشتن سال‌ها تجربه‌ی مفید و موثر در زمینه‌ی مهاجرت از طریق بیزنس و سرمایه‌گذاری، جهت ارزیابی ایده‌های استارت‌آپی و سپس تهیه‌ی حرفه‌ای بیزنس پلن، با توجه به شناخت کافی از سازمان‌های حامی و مختصات مورد توجه اداره‌ی مهاجرت، در خدمت متقاضیان محترم می‌باشد.

مجوزهای مورد نیاز برای ویزای استارت‌آپ

شما می‌توانید پس از دریافت گواهی تعهد و نامه‌ی حمایت از سازمان تعیین شده، برای ورود به کانادا و پیگیری فعالیت‌های مربوط به استارت‌آپ خود، درخواست مجوز کار بدهید. در این حالت، سازمان حامی شما باید از درخواست مجوز کار پشتیبانی کند و ضرورت آن را به اداره‌ی مهاجرت اعلام نماید. بنابراین فقط افرادی از تیم استارت‌آپ می‌توانند درخواست مجوز کار بدهند که به‌عنوان عضو ضروری (Essential Member) اعلام شده باشند.

بنابراین، اگر واجد شرایط هستید و حضور شما برای پیشبرد فعالیت‌های کسب‌وکارتان ضروری است، می‌توانید برای مجوز کار درخواست دهید. لازم نیست ابتدا برای اقامت دائم اقدام کنید. نکته‌ی دیگر اینکه مجوز کار شما در این حالت، مجوز کار بسته (محدود) خواهد بود، بدین معنا که شما نمی‌توانید در کانادا به غیر از فعالیت‌های مربوط به طرح استارت‌آپی خود، فعالیت‌های دیگری داشته و از آن فعالیت‌ها درآمد کسب نمایید.

توجه: گواهی تعهد، به مدت شش ماه از تاریخ صدور اعتبار دارد. بنابراین، شما باید درخواست خود برای اقامت دائم را قبل از انقضای آن ارسال کنید، چه برای مجوز کار درخواست دهید یا نه.

شرایط لازم برای گرفتن مجوز کار

  • برنامه‌ریزی برای سکونت در هر استان یا منطقه‌ای در کانادا غیر از استان کبک (این استان شرایط و رویه‌ی خاص خود را دارد)
  • پرداخت هزینه‌ی دولتی کارفرما
  • دریافت گواهی تعهد و نامه‌ی حمایت از یک سازمان تعیین شده، که در آن شما را به‌عنوان عضو ضروری اعلام کرده و نشان دهد دلایل تجاری فوری برای ورود زودهنگام شما به کانادا وجود دارد.
  • داشتن بودجه‌ی کافی برای حداقل هزینه‌های خانواده خود به‌مدت 52 هفته (یک‌سال).

 

هزینه‌های دریافت ویزای استارت‌آپ کانادا

هزینه‌های دریافت ویزای استارت‌آپ، به 3 قسمت تقسیم می‌گردد. بخش اول، هزینه‌های دفتر مهاجرتی می‌باشد که با توجه به خدماتی که به شما ارائه می‌شود، متفاوت است. داشتن تیم حرفه‌ای در زمینه‌ی کارآفرینی و مدیریت کسب‌وکار، بررسی و ارزیابی دقیق ایده‌های کسب‌وکار ارسال شده توسط متقاضیان، تنظیم و نگارش حرفه‌ای بیزنس پلن با توجه به مختصات مورد نیاز اداره‌ی مهاجرت، داشتن تجربه و تعهد لازم در امور مهاجرتی و ارتباط مفید و موثر با سازمان‌های تعیین شده از جمله توانمندی‌ها و خدمات یک دفتر مهاجرتی می‌باشد.

 

بیشتر بخوانید: شرایط دریافت ویزای توریستی کانادا

برای اطلاع از شرایط و هزینه‌های مجموعه‌ی مهاجرتی گلچین، می‌توانید نسبت به رزرو وقت مشاوره‌ی رایگان اقدام نمایید.

بخش دوم هزینه‌ها، شامل هزینه‌های انکوباتورها، انجل‌ها و یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌باشد. این بخش از هزینه‌ها بسیار متفاوت بوده و تا 100 هزار دلار برای هر تیم استارت‌آپی ممکن است هزینه داشته باشد. این موضوع، بستگی به این دارد که از کدام گروه و کدام سازمان، نامه‌ی حمایتی دریافت می‌کنید و قرارداد شما با آنها شامل چه خدماتی می‌باشد. این هزینه‌ها، همان‌طور که در بالا به آن اشاره شده بود، در قالب قرارداد رسمی و به‌ازای خدمات ارائه شده دریافت خواهد شد.

بخش سوم هزینه‌ها، شامل هزینه‌های دولتی جهت دریافت مجوز کار و اقامت دائم خواهد بود. این هزینه‌ها عبارتند از:

هزینه‌های دولتی برای اقامت دائم:

-متقاضی اصلی پرونده:        2،140 دلار

-همسر:                            1،365 دلار

-هر کدام از فرزندان:             230 دلار

هزینه‌های دولتی برای مجوز کار:

-مجوز کار بسته برای متقاضی اصلی:   255 دلار

-مجوز کار باز برای همسر:                255 دلار

-ویزای بازدید فرزندان:                      100 دلار

ویزای استارتاپ

هزینه های زندگی در کانادا

زندگی در کانادا به همان نسبت که جذاب و مرفه است، در مقایسه با بسیاری از کشورها گران هم هست. البته مزیتی که دادر این است که به همان نسبت که هزینه میکنید، خدمات و محصولات با کیفیت دریافت میکنید.

در جدول زیر به کلی ترین هزینه‌های زندگی یک خانواده در کانادا به صورت میانگین اشاره شده است:

 
عنوان هزینه حدودی
حداقل اجاره ماهیانه آپارتمان دو خواب 915$
خوراک روزمره هر نفر 280$
حمل و نقل هر شخص 88$
بیمه درمان هر نفر 40$
تحصیل فرزندان بستگی به مقطع و استان دارد.
تفریحات هر نفر 100$

مزایای ویزای استارت‌آپ کانادا

برنامه ویزای استارتاپ کانادا در سالهای اخیر متقاضیان زیادی پیدا کرده است که مدیون مزایایی است که به کارآفرینان ارائه کرده است. موارد زیر خلاصه ای از مهمترین ارزش هایی است که با دریافت مجوز کار و ویزای استارتاپ به دست خواهید آورد.

  • یک مسیر مستقیم برای اقامت دائم در کانادا
  • امکان استفاده برای تمام ملیت‌ها
  • عدم محدودیت در موضوع فعالیت‌های تجاری
  • عدم الزام به سرمایه‌گذاری روی طرح استارت‌آپی و عدم نیاز به تایید آن
  • عدم وجود شرط موفقیت در استارت‌آپ برای صدور اقامت دائم
  • امکان مشارکت 5 نفر (5 خانواده) در یک طرح استارت‌آپی
  • امکان نقل مکان به کانادا با اخذ مجوز کار در حین رسیدگی به درخواست اقامت دائم

 

معایب ویزای استارت‌آپ کانادا

  • رقابت بالا برای به‌دست آوردن حمایت از سازمان‌های تعیین شده در کانادا
  • زمان پردازش نسبتا طولانی (حدود 30 ماه) برای به‌دست آوردن اقامت دائم
  • وجود برخی شرایط در سازمان‌های تعیین شده و لزوم هماهنگی کامل با آنها تا صدور اقامت دائم
  • احتمال رد شدن درخواست در مرحله‌ی اقامت دائم به‌دلیل بررسی سازمان سوم (سازمان بازرس)
  • رد شدن کل اعضای تیم در صورت رد شدن عضو ضروری (صاحب ایده)

سوالات متداول ویزای استارت آپ کانادا

هزینه های دریافت ویزای استارتاپ کانادا شامل چه مواردی می شود؟

هزینه‌های مربوط به ویزای استارتاپ به سه بخش مختلف تقسیم میشوند:

  1. هزینه دفتر مهاجرتی
  2. هزینه انکوباتورها
  3. هزینه های دولتی؛

هزینه‌های دولتی برای اقامت دائم:

-متقاضی اصلی پرونده:        2،140 دلار

-همسر:                            1،365 دلار

-هر کدام از فرزندان:             230 دلار

هزینه‌های دولتی برای مجوز کار:

-مجوز کار بسته برای متقاضی اصلی:   255 دلار

-مجوز کار باز برای همسر:                255 دلار

-ویزای بازدید فرزندان:                      100 دلار

شرایط دریافت ویزای استارت آپ کانادا کدامند؟

چنانچه قصد دارید از طریق برنامه‌ی ویزای استارت‌آپ برای مهاجرت به کانادا اقدام نمایید، باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • تاسیس شرکت و راه‌اندازی کسب‌وکار در کانادا
  • دریافت نامه‌ی حمایت از یک سازمان تعیین شده
  • داشتن مدرک زبان معتبر
  • داشتن نامه‌ی تمکن بانکی
4.9/5 - (42 امتیاز)

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *